Nicola biofarm

Darbo laikas: I-V nuo 10-18 val., VI – 8-15 val.

NIKOLA BIOFARM – jau daugiau nei 20 metų veikiantis ekologinis ūkis. Pagrindinė veiklos kryptis – brandinta mėsinių galvijų veislės Aubrac mėsa, kuri brandinama sausuoju būdu, nuo 14- 20d.

Sauso brandinimo metu dideli jautienos gabalai (ketvirčiai) yra pakabinami brandinimo kameroje, kurios temperatūra yra vos aukštesnė nei nulis ir palaikoma oro cirkuliacija, paliekama keletui savaičių. Raumenys yra veikiami fermentų, mėsa pamažu džiūsta, pasišalina perteklinė drėgmė. Brandinimo procesas išgrynina mėsą, – pakeičia jos skonį ir tekstūrą. Taip apdirbama mėsa išlaiko intensyvų skonį ir yra itin minkšta.

Jautieną brandiname, išpjaustome ir pateikiame suvakuumuotą vartojimui. Savo produkcijoje nenaudojame jokių konservantų, dažiklių ar kitų priedų, kurie pakeistų natūralios jautienos skonį ir spalvą.

Mėsa